Mountainbiken

Vind je het leuk om op de fiets over heuveltjes, door kuilen en slingerpaadjes te crossen en uitdagende obstakels te overwinnen? Dan is mountainbiken iets voor jou! Wij geven mountainbike trainingen voor heren, dames en jeugd vanaf 8 jaar. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, iedereen mag meefietsen. Wij zijn er voor de beginnende fietser die vertrouwd wil worden met zijn fiets en voor ervaren renners die hun niveau willen verbeteren. We vinden het belangrijk dat iedereen plezier in fietsen heeft, maar ook dat je wat leert. Op eigen terrein organiseren wij trainingen en wedstrijden.

Trainingen

Ben je beginnende fietser, meld je eerst aan als lid. Als je lid wordt krijgt iedereen een fietsjasje van de club. We hebben gediplomeerde trainers klaarstaan om de trainingen te verzorgen. De trainingen zijn afwisselend, van behendigheidsoefeningen tot duurritten en wedstrijdjes. Er wordt getraind in diverse niveaus van beginner tot gevorderde.

Trainen doen we zowel op ons eigen MTB terrein als in de omgeving in Den Helder. MTB training doen we het gehele jaar door met uitzondering van de vakanties, voor actuele trainingen zie de agenda. De groepen zijn ingedeeld naar niveau. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Uiteraard fiets je op je eigen niveau en beslis je zelf of je meedoet aan de wedstrijden.

Wedstrijden

Door het jaar heen organiseren we diverse wedstrijden en competities. Met ingang van de zomertijd organiseren we wedstrijden voor mountainbikers op eigen terrein. Het zijn wedstrijden in verschillende categorieën, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan rijden. Deze open wedstrijden duren tot half september. Eén keer per jaar komen de landelijke toppers naar Den Helder voor een officiële wedstrijd en dan kunnen ook alle DOK-leden meedoen. Naast deze mountainbike wedstrijden organiseren we dikke banden races in en om Den Helder. Dit zijn wedstrijden waar je met een mountainbike, of gewone fiets met ‘dikke banden’ over de weg fietst.

Leuke activiteiten en uitjes

Bij DOK organiseren we ook andere activiteiten. Bijvoorbeeld een spelletjestraining, een lichtjesrit of een Sinterklaastraining en oliebollenrit. Ieder jaar organiseren we een uitje/weekend. Zo hebben we leuke fietsavonturen beleefd op o.a. Texel, in Drenthe, Limburg en Belgi

Proefles en materiaal

Het is mogelijk om een fiets te lenen. Je kunt vier keer een proefles nemen inclusief fiets en helm. Daarna kan je het materiaal huren voor 10 euro per keer. Er zijn fietsen beschikbaar met verschillende framematen.

Ons eigen unieke parcours

Bij HRTC DOK maken we gebruik van het Guldemondcomplex, tegenover vliegkamp ‘De Kooy’. Dit is ons eigen unieke parcours met mooie uitdagende hindernissen voor elk niveau. Het is een veilige omgeving om te trainen in plaats van op de openbare weg. Ook maken we gebruik van de mogelijkheden en hindernissen in de omgeving in Den Helder. We rijden bijvoorbeeld op het strand en bij Mariendal en Quelderduin.   In het clubhuis is er na elke training of wedstrijd ruimte voor een hapje en een drankje.

Kalender

Kijk voor de actuele trainingen en activiteiten op de kalender.

Proefles

Wil je een keer vrijblijven kennismaken met onze club? Meld je dan aan voor een proefles . Een proefles is gratis.

Proefles aanvragen