Wielrennen

Wij geven wielertrainingen voor heren, dames en jeugd vanaf 8 jaar. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, iedereen mag meefietsen. Wij zijn er voor de beginnende fietser die vertrouwd wil worden met zijn fiets en voor ervaren renners die hun niveau willen verbeteren. We vinden het belangrijk dat iedereen plezier in fietsen heeft, maar ook dat je wat leert. Op eigen terrein organiseren wij trainingen en wedstrijden.

Trainingen

Ben je beginnende fietser, meld je eerst aan als lid. Als je lid wordt krijgt iedereen een fietsjasje van de club. We hebben gediplomeerde trainers klaarstaan om de trainingen te verzorgen. De trainingen zijn afwisselend, van tijdritjes, behendigheidsoefeningen tot duurritten en wedstrijdjes. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Wielrennen op de weg doen we van april tot en met eind september. Uiteraard fiets je op je eigen niveau en beslis je zelf of je meedoet aan de wedstrijden.

Wedstrijden

Door het jaar heen organiseren we diverse wedstrijden en competities. Met ingang van de zomertijd organiseren we wedstrijden voor wielrenners op eigen terrein. Het zijn wedstrijden in verschillende categorieën, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan rijden. Deze open wedstrijden duren tot half september. Voor de clubwedstrijden is de basislicentie die aan je KNWU lidmaatschap verbonden is voldoende. Meedoen is gratis.

Ben je toe aan het grotere werk, dan zijn er de landelijke wedstrijden die gereden worden op straatparkoersen en clubparkoersen van andere verenigingen. Wil je aan een landelijke wedstrijd meedoen, dan heb je via Mijn KNWU een licentie en een chip van My Laps nodig.

Proefles en materiaal

Het is mogelijk om een fiets te lenen. Je kunt vier keer een proefles nemen inclusief fiets en helm. Daarna kan je het materiaal huren voor 10 euro per keer. Er zijn fietsen beschikbaar met verschillende framematen. Inschrijven voor de proefles kan in het formulier onder de kalender.

Ons eigen unieke parcours

Bij HRTC DOK maken we gebruik van het Guldemondcomplex, tegenover vliegkamp ‘De Kooy’. Voor de wielrenners is er in dit natuurlandschap een mooi wegparcours aangelegd van ruim 1,5 km. Dit parcours staat in Nederland bekend als één van de meest selectieve clubparcoursen doordat het weinig beschutting heeft, waardoor je veel met wind te maken hebt. Het is een geasfalteerd parcours met hoogteverschillen en mooi bochtenwerk. Het is een veilige omgeving om te trainen in plaats van op de openbare weg. In het clubhuis is er na elke training of wedstrijd ruimte voor een hapje en een drankje.

Kalender

Kijk voor de actuele trainingen en activiteiten op de kalender.

Proefles aanvragen?

Wil je een keer vrijblijven kennismaken met onze club? Meld je dan aan voor een proefles . Een proefles is gratis.

Proefles aanvragen